estelada_bombers

Els bombers de Mataró i la estelada

estelada_bombers

Avui hi ha hagut moguda al parc de bombers de Mataró. Els bombers han decidit penjar una estelada a la torre del parc de bombers. No conec exactament la cronologia dels fets, el que m’interessa bàsicament és deixar clara la meva postura (que per descomptat no interessa a ningú).

Hi ha ciutadans, segurament membres de la “majoria silenciosa” que s’han queixat i han organitzat una manifestació en contra de la presència de la bandera. També s’ha organitzat una altre manifestació per donar suport als bombers i defensar que l’estelada segueixi onejant al parc de bombers.

Per desgràcia, crec que aquí els bombers han patinat. El parc de bombers és un equipament públic i com a tal ha de quedar neutral davant qualsevol ideologia política. Que la majoria de bombers que treballen a Mataró siguin independentistes em sembla formidable. Bravo per ells. I tenen el dret d’expressar-ho, faltaria mes. Però trobo que el parc de bombers de Mataró no és el lloc.

S’ha argumentat que s’ha de respectar el dret a la llibertat d’expressió dels bombers. Crec que ningú els hi nega, personalment poden expressar-se com i quan vulguin, però mentre siguin funcionaris públics, jo crec que queda fora de lloc. També m’agradaria veure que dirien els que defensen que la estelada al parc de bombers de Mataró és llibertat d’expressió si els bombers haguessin penjat una bandera espanyola amb un toro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>