key_art_criterion_collection2

Criterion Collection

key_art_criterion_collection2

Coneixeu la Criterion Collection? Criterion és una companyia independent americana que des de ja fa força anys ens brinda magnifiques edicions, primer en Laser Disc, després en DVD i ara en Blu-Ray de grans joies del cinema. Són edicions cuitadíssimes, amb imatge i so de referència així com abundant material afegit. Normalment restauren les pel·lícules pel seu propi compte i realitzen ells els continguts afegits. Rarament llicencien aquest material a altres empreses per que publiquin la seva feina a altres països.

Tot i que normalment es centren en cinema d’autor, es permeten les seves petites bogeries, i han fet edicions molt cuidades per exemple de películes de Michael Bay com The Rock i Armaggedon. Uns catxondos, vamos.

I és que la Criterion Collection només la editen per el mercat nord-americà (bloquejant les seves edicions en zona 1 per dvd i zona A per Blu-Ray) i tan sols posen subtítols en anglès a la pel·lícula i no als extres. Això i el exagerat preu de les seves edicions fan que siguin per part meva un objecte de culte gairebé inaccessible.

Els nois de Gizmondo han fet un petit vídeo on ens ensenyen la cura que posen a la seva feina. Espero que el gaudiu com jo he fet.

GIZMODO – Film Restoration at Criterion Collection from Gizmodo on Vimeo.

I vosaltres, teniu alguna edició de la Criterion Collection?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>