fotografia de SOS robafaves

Adéu can Robafaves

fotografia de SOS robafaves

La llibreria Robafaves de Mataró ha tancat provisionalment després de no poder fer front a les seves despeses. Fins aquí, tot sembla un tancament empresarial més. Però la cosa té la seva gràcia quant des de can Robafaves van fer un Mobuzz.

Què és fer un mobuzz?

Fa uns anys, un “emprenedor” va crear una televisió online que es deia Mobuzz.tv. Va tenir força èxit d’audiència, però de calers no en veien gaires, tot el que entrava eren aportacions de socis en la gran majoria. Quan va arribar la crisi al 2008, un dels socis va tocar el dos, i els de mobuzz es van veure amb 14 treballadors, 50.000 € de despeses mensuals recorrents i els mercats de crèdit tancats. Amb que van intentar sobreviure, demanant aportacions econòmiques a la gent. Un dels seus representants va tenir la barra de dir que com que tu, usuari, t’havies beneficiat de un contingut de gran qualitat de forma gratuita, ara et tocava rascar-te la butxaca per que nosaltres com empresa no ho hem sabut fer millor. Corre per internet molta informació sobre aquest tema.

Doncs com dèiem, els de Robafaves han fet un mobuzz, per que clar, com que ells han fet una acció cultural desinteressada com l’hora del conte o xerrades o altres iniciatives, ara els mataronins s’haurien de rascar la butxaca per que empresarialment la empresa ha sigut un desastre. No ens hem de deixar enganyar, totes aquestes accions que han fet i de les que han reclamat un retorn tenen un nom. Màrqueting. Estaven encaminades a atraure clients a la seva botiga com molt be argumenta en Bernat Ruiz al seu artícle Robafaves i la ximpleria cultural.

Ara que estem a temps de carnestoltes, els Portafardells ens han obsequiat amb un mangífic resum del que en pensen del cas Robafaves.

Al carrer Nou hi teníem
El gran imperi del llibre
De tot allò n’ha quedat
un local a preu saldat

Amb propòsit d’esmenar
el tracte cap al client,
van cridar a un salvament
per subscripció popular

Ara sí que ja pleguem!
Com més hi anem menys valem!
Es veu que els cooperadors
ara deuen als treballadors!

I és que Mataró és així.
Ara en veiem el destí:
De ciutat mediterrània
a barriada suburbana

Tornem a ser a Mataró
per poder tocar el crostó
a aquells que sense miraments
ens omplen de patiments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>